Wednesday, 6 March 2013

aku dan sem dua

Assalamualaikum............

maka dengan rasminya, aq adalah senior sem 2 bermula 4.3.2013.....hahahaha..(bangga sat)

Alhamdulillah, abah, mama n adik2 slamat hntar aq blek shah alam ni shari sblom kelas mula...heee...:)

First, aq nk ckp pasal jadual... Ya Allah, aq xtaw la ni kelbihan kat aq ke atau pon sdkit kureng....kelas aq byk petang...cuma isnin n jumaat ja yang pagi....peerrh!lg mls la aq nk bgun pagi cmni....aisehhh, bru ja nak jd gadis melayu trkhir, xnak tido lepas subuh...tp mcm rezeki ja bila kls petang....hak3...

Yang tak best psl kelas ptg plak sebab ptg rsa mcm ngntok ja nk pegi kls, tmbah2 kalo smpai pkul 8 mlm....adoiihh...xsuka kls mlm...nseb xda jadual smpai pukul 10....Alhamdulillah...tp apa2 pon, aq harap ni permulaan yang baek laa >_<

Second, subjek yang aq kena ambik sem ni, sgt2 advance dr sblom nie...huuu..opkos la kan, kalo dah msok sem dua ni kira mcm kna up skit la dr sem satu..mna ada sukatan sbjek smakin senang kalo naek sem....mengada ja!

Bila dah masuk sem baru, msti azam baru kan?..aq pon ada azam baru!...Kalo bole, aq nak kekalkan pointer aq sem lepas, Alhamdulillah dengan result sem lps...tp kalo diberi rezeki lebih...opkos la nak 4 flat....Amin...Semoga Allah permudahkan perjuangan aq dan kawan aq yang lain utk sem 2 ni...Amin.. :)

Lps tu, azam utk sem 2 ni, aq nk jd lebih disiplin sbenaranya....hik3...harap2, bila masuk SISPA, aq mmg akn double displin lah....nk jadi rjin basuh kain, xnak guna mesin basuh, nak pastikan bilik sntiasa kemas, xnak tido lps subuh( stakat 2 3 hri ni, aq berjaya...lps ni xtaw laaa), nak rjin pi mjlis keagamaan, study tu stdy jugak, pengisian kerohanian kena jugak...dan lain-lain lgi....

Misi aq sem ni, kira mcm fokus aq hanya study n aktiviti2 SISPA...In sha Allah,kalo ada aktiviti lain dan kebetulan aq free, aq join...tp study n SISPA aq utamakan dulu....dan aq dah berazam, mmg aq bersara dr debat....minat ada, tp aq xnak la tamak smpai semua aq nk masuk...cukuplah pengalamn di sem 1 hritu...itu pon dah Alhamdulillah, bermakna :)

Aq harap, banyak lg pengalmn2 yang menarik utk sem ni....Allah,lindungi aq dan mereka, Amin..

Before that,please pray for Lahad Datu :)

Kata-kata semangat kali ni ialah, jadilah diri kita sendiri dan janganlah kita lemah dengan kritikan orang lain selagi apa-apa tindakan yang kita buat itu tidak melanggar hukum Allah. Cari redha Allah, bukan penghargaan manusia. Dan janganlah bersedih, hindari penyesalan masa lampau, dan kebimbangan masa hadapan, sebab dua benda ni yang menghalang kita bahagia sebenarnya...heee...Prof.Muhaya yang pesan taw!! :D



Assalamualaikum.....spread the love....less than three <3