Thursday, 4 April 2013

kahwin muda?

Hyepp!!Assalamualaikum.....Salam Jumaat.. ^_^

kahwin muda?????

lalalalala....apa motif title ni?..haha

actually, one of my best friend nak kawen laaa...In Sha Allah, semoga yang dirancang berjalan dengan lancar dan dipermudahkan....

hurmm...nak balik jugak p kenduri dy nanti...sob3...harap2, xda apa2 aral melintang la eh....xpenah p kenduri kawen kawan sebaya  lg....hehe ...

Setengah org, jodoh dy smpai awal...Alhamdullillah....Allah permudahkan urusan jodoh mereka..setengah org plak...sedang2 je...kira mcm kawen pd usia yg ok2 la...25 tahun la kan umor standard kawen (for girls laaa)...then, ada plak setengah yang terlambat skit jodoh dy, mgkin perancangan Allah tu lebih baek kan...kita mna nak taw.. :D...hurmmm...aq msuk kategori mna pon xtaw....heeheee...=..='

Bercakap psl kawen muda la kann...urrmm, komen aq, kalo si perempuan tu muda, and lelaki tu tua skit, for example lelaki tu dah nk hbis bljar or dah kerja, it would be nice...tp kan, kalo kawen muda, tp psangan tu sama umo, hurmmm....mcm, mcm x kot....should think again....tp xmustahil la kan...byk ja yg kawen sebaya umor berjaya....heee...depends pada org jugak la...cuma pemikiran aq ja kot laen sikit.....-_-

aq nk x kawen muda???

Ntah...5 tahun lg, mungkin kot... :) actually, byk perancangan lg...selagi aq belum bergelar isteri ni lah, aq nk capai impian n cita2 aq dulu,tp siapa ckp lps kawen xley nk kejar lg an...haha...ok.tp sebenarnya, yg paling penting...aq nk bg sepenuhnya kasih syg dengan mama dgn abah aq.....nak maen dgn adik2 aq puas2...heee...my family are my everything....arrghhh!!!! nak balik rumah :(

kalo skarg, abah aq laa lelaki yg pling aq syg...kdg2 aq terpikir jugak...abah aq berat hti x kalo nk tgk ank ppuan sulung dy yg comel ni kawen n dah ada lelaki laen yg penting dlm hidup...ye la kan...mesti husband aq dah jd keutamaan aq...hurmm...taw, abah mesti terasa jugak....semua abah, ayah, papa, abi, daddy semua akan rasa mcm tu an...tipu kalo xrsa...mama penah pesan, jgn smbg pasal lelaki lain dpn abah, msg2 hpon depan abah wpon msa tu abah tgh kusyuk bca paper or tgk tv...hormat sikit....takot abah terasa yg anak ppuan dy ni dah xsyg dy kot smpai rpt dgn lelaki laen...heee...takot abah jeles....tawuu laa...so, sebelum aq bernikah....i'll promise to be a good princess to my king, of course la my father....abah!! ^_^kalau abah baca ni,sila faham yg ika syg abah wpon perangai ika ni terok skit n xpenah nk ckp depan2...haha...syg xperlu diucapkan dengan kata2, cukuplah dengan setiap apa yg kita lakukan terhadap org yg kita syg tu kan...??peace!!...

kalo mama plak, hahah....mama selalu risau...aq xpandai msak laaa...mama risau dgn perangai aq yg mls nk msuk dapur ni, mcm mna nk kawen..hehe....oke, kecuali mkn la.kalau mkn, aq rjin msuk dpur laaa.. ^_^.. lg kan, anak sulung mcm aq ni, tmbah2 perempuan...aq la best friend mama....yeah!!!tgn kanan mama...tmpat mama nk share semua bnda...kalo ckp tepon dgn mama, sumpah mcm xnak letak...ada ja yg mama nk cerita...hehe...kalo aq kawen nnt, agak2 mama akn kol aq slalu x nk smbg2.... :(...msti x kan...dy taw aq ada tggungjwb lebih..sdgkan aq sibuk kat u sem ni pun mama dah kurg kol sbb dy faham aq slalu sbuk memndangkan dah berkali2 dy kol aq tgh meeting,kawad, ada program...teruknya aq...sedih kalo ckp kat mama or abah "sori2...ika tgh ada hal ni, nnt ika kol balek"...pastu depa ckp "ok.."..klik..hbes conversation tu..serius sedih...kalo abah, mgkin dy cool...bole msg...tp mama, mama xsuka msg, so..mama kna tggu laa ank dy kol balek...sori mama..so,aq nk jd bestfriend mama puas2 sebelum aq ada suami...sekrg la msa dy...hehe

next...adik2 tersyg aq....tersyg la sgt...selalu gaduh...haha...its normal laa..syg msti la byk gaduh..hey!!kakak depa msuk u ni, duduk jauh dr depa, depa rindu kot....aq pon rindu nk gadoh dgn depa...serius sakit hati....hahaha..bygkan, kalo aq kawen..aq bole lg ka nk gelak2 dgn adik2 aq mcm monster, xterkawal smpai jiran selang 2, 3 rumah aq pon bole dgr...bole lg ka aq nk maen lari2 smbil pegang btg penyapu kejar adik aq...umo 20taon pon still kena mrh mcm bdk tdika...serius mcm ni nk kawen....haha...mmg x rr...lgpun, hsil pemerhatian aq...hubungan adik beradik renggang ja bila msing2 dah kawen... :(...msing2 ada fmily baru sndri...kalo aq kawen muda, awal la aq renggang dgn depa...:(..i'm not ready yet..

disebabkan aq terlalu syg sgt kat dorg suma tu,aq takot jgak nk kawen awal, kawen di usia muda mcm skrg....aq xnk syg aq berkurang pun kat dorg...aq nk spend time dgn abah, mama, adik2 aq..sebelum aq kena bhgikan syg aq utk suami or anak2 aq nnt... :)

kepada bakal suami...yg msih xtaw lg mna anda berada...uhuk3(dy tersedak mgkin skrg..hehe)..:

tolong terima keluarga saya sebagaimana awak terima saya dalam hidup awak.saya sayang mereka dan saya nak awak sayang mereka macam mana saya sayang mereka.yes! I am family girl.heee..janji taw awak!!

*arrggghhhhh....rindu mereka sgt!!

baeklah...sebelum terfikir nak jadi isteri solehah pada bakal suami, baek fikir nak jadi anak solehah pada mama dan abah...buat apa siap2 nak jadi bakal isteri yang high class kalau hubungan dengan mama, abah, adik2 yang sedia ada ni dipersiakan, x first classpun...kdg2, kita terlalu bermimpi utk jd terbaek msa hdapan, sekarg...x fikir ka?...just my opinion...anything...just comment..hahah

ok...spread the love..less than three n assalamualaikum :)