Wednesday, 12 March 2014

deep


from the beginning,
you were like a friend,
like a precious lover...

from the moment,
that your heart blended with me,
my heart that started beating,
told me this is fate...

just believing like that, so pure,
my first love...

with only a breathe,
i can feel the happiness,
this love is just like the sunshine...

i though that it'll last forever,
but it only remains in the memories,
all that's left is the pain,
and the sad tears,
that remain on my cheeks,
but it's okay...

even if the wound in my memories,
covered my whole body,
its okay too...

it way my heart that,
chose you first,
it was already enough,
that you were my first love...

i'll forever protect,
my first love...

nice translation lyrics...
song from drama King 2 Hearts
just sharing.... ^_^

Thursday, 6 March 2014

uitm seremban 3..

"anda akan dipindahkan ke seremban 3...In Sha Allah pada awal tahun 2014 nanti"..

zupp!aishh..baru happy dapat sambung degree shah alam kena pindah plak....adoyaiiii...

HAHA.tu masa mula2 aku masuk part 1. dah memang diberitahu yg kami semua akan berpindah ke kampus baru seremban 3. kampus baru oi. first batch masuk..

perasaan aku bila dapat tau pindah masa awal2 dulu?
susah nak describe sbb msa tu baru minggu ke berapa...xda feeling in love dengan shah alam lagi...biasa laa...freshie, mna tau nak bangkang lgi...cewaahh!senior2 ada jgak duk merungut...dengar je laa..tapi bila dah 3 sem berkampung kat shah alam tu...aku pon rasa mcm TAK NAK PINDAH!!!!!!huhu

currentlly, aku sekarang kat seremban tiga, nogori sombilan (eh..betol ke)..aku datang sini teringat WARIS...xtaw kenapa...ahakss...rembau most wanted yaww!

bila dah kat tempat baru..nak buat apa lgi..nak meraung ke balik shah alam..kang tak pasal UITM tendang aku kuar trus...banyak songeh sgt...huh!so fefeling mcm kena seret beg mcm kena singkir dari akademi fantasia la aku nih...T_T

awal2 ni...byk jgak facilities yg tak mencukupi...tp still boleh belajar lagi laaa....cumanyaaaa...wifi tak dak lagi...sobss3...maybe, dalam masa terdekat akan dipasang kot..

tak nak cakap banyak...hampa semua bole tgk this video utk dpt view psl UITM SEREMBAN TIGA!!

(fefeling dengan lagu wawasan setia warga uitm...hee)

haaaa...nampak dakk?..kolej bukan nama bunga2 lg dah mcm kat s.alam...kolej ppuan dinamakan sbgai kolej puteri mayang selida...amik hang!..kolej lelaki plak bukan putera pun...tapi kolej bendahara skudai..hee

kalo kat fakulti pun..semua guna nama orang...org2 yang byk berjasa kat negeri sembilan kot sebelum ni...dewan kuliah plak ada dewan kuliah dato' laksamana, dewan kuliah dato' maharajalela.. and dewan kuliah dato' johan...ada 1 dewan kuliah...dekat fakulti FSKM tu...nama dia andelika mandelika..tak silap aku..pergh!nama unik kot..mungkin pihak uitm sendiri nak create identiti lain dekat uitm seremban 3 nih..urmm..ok la..

haaaa!lagi satu...pusat bandar jauh wehhh!huuu...kat situ baru la ada jusco, tesco, maidin ke..terminal bas suma..kalo naik teksi dalam 12 hengget..naik bas uitm, rm1.50 ke sana..perjalanan depends la jem ka tak...

oklah..harapan aku.semoga aku dan sahabat2 yang lain dapat belajar dengan baik kat tempat baru ni..amin..masuk uitm seremban ni..dah 3 uitm aku penah belajar..merbok, s.alam and now seremban 3..lepas ni mana plak..haha..*panjang resume aku nanti..hehe

sampai sini saja and my new chapter at seremban 3 had just begun.. :)

Assalamualaikum. spread the love. less than three.. ^_^

ps:kat sini xdak ayam uncle bob....huwaaargh!