Thursday, 24 April 2014

Sweetnya Dia

maaf Ya Allah..

kadang-kadang, aku leka.

aku lupa.

yg sebenarnya..aku ada KAU ;'(

terlalu berharap pada manusia.
leka dengan cinta dunia.
sampai aku lupa.
setiap apa yg terjadi.
KAU perancangnya.
KAU penentunya.

Sekuat mana aku berusaha.
Kalau bukan KAU berikan, takkan ada yg lain mampu berikan :)

maaf. aku lupa. aku leka.

"org yg sabar byk pahala.."
"Allah uji...Allah syg"
"Allah tak nak..kita syg benda lain..lebih dari kita syg Dia..sebab tu Allah akan uji kita, supaya kita tak hayut"

dan sebenarnya Allah syg kita semua :)


bantu aku..dia..dan mereka.. :)

Saturday, 12 April 2014

Don't regret, but learn :)

Assalamualaikum....

La tahzan.
Allah takkan membebani hambanya dengan sesuatu yang hambanya tak mampu.
Dia Maha mengetahui.
Dia sebaik-baik perancang.

Semua orang buat salah. sebab kita memang tak dilahirkan sebagai seorang yang perfect.
Tak pernah wujud manusia yang tak pernah tak buat salah. Semua orang buat.

Jangan marah diri sendiri.
Jangan benci diri sendiri.
Jangan pinggirkan diri sendiri daripada orang lain.
Jangan bersendiri.
Jangan bersedih.
Jangan pernah anggap diri sendiri jahat.

Jangan...jangan...jangan...

Dont regret what had been done in your past. But learn from it. Change yourself, to be a better one :)

Kita belajar dari kesilapan.
Kesilapan itu yang akan mengajar kita kehidupan sebenar.
Mendewasakan kita.
Mematangkan kita.

Menangislah.
Sebab kalau itu yang melegakan kita.
Tapi jangan give up.
Jangan mudah mengalah dengan kehidupan.
Move on!
Allah sentiasa memberi peluang untuk kita berubah.
Kita sendiri yang perlu mengubah diri kita.bukan orang lain.

Sedarlah...Allah itu Maha pengampun.
Allah tak pernah kejam.
Ruang itu sentiasa ada.
Pintu taubat sentiasa terbuka.

Walau sekecil mana pon kesilapan, sedarlah yang kita bukan selamanya akan hidup dengan kesilapan tu. Masa sentiasa berjalan. Let bygone be bygone. Benda tu akan jadi sejarah. Kita sentiasa move forward. Tinggalkan sejarah tu. Tapi ambik iktibar dari apa yang pernah berlaku. And don't make the same mistakes.

I've made mistakes. I regret what i had done. I'm not perfect. But there's still got room of improvement.
Tanam azam dalam diri. Azam untuk menjadi seseorang yang lebih baik dari semalam. And i just realized that i wasted so many times thinking of the mistakes i had done without taking any initiatives to move on, and change myself to be a better one.

Time goes by. Kita makin dewasa. Banyak benda yang kita tak taw dan perlu taw. Banyak lagi benda di depan. cabaran makin mendatang.

Dont mess youself with all those mistakes. Kesilapan yang lama biarkan berlalu.

Dont ever think of the past. Because you not live there anymore.
Dont ever predict the future. Because you will get hurt.

But appreciate you present time. Be happy. Live your life.Your life is precious.
Make others happy.
Make your family proud of you. especially your parents.
The most important thing, LOVE YOURSELF.
Dont make others hurt you.

Semoga Allah berkati kita. Redha dengan setiap jalan yang kita pilih.
Ingatlah..Tak semua kita dapat dalam dunia ni, tapi di SANA, In Sya Allah...tiada yang mustahil. Percaya qada dan qadar. Percaya Allah.

Spread the love. Less than three. Assalamualaikum <3

Wednesday, 9 April 2014

We fall and get hurt

There is no such thing as a perfect life,
As you live, unexpected accidents occur,
and irreversible mistakes are made.

However, every time we fall and get hurt in life,
We find ourselves always changing for the better,

By learning about other's pain,
or by maturing a little bit more.

Could that be where love starts,
So.. even though we may make mistakes and fail again,
we will continue to grow and to try..


ps: because i know you better than anyone else does.
      when i see you hurt, i hurt too.


Vice versa

Assalamualaikum..................

Peace uolls

pernah dgr tak yang org cakap....kita selalu akan dapat benda yg kita tak nak..yang kita nak tu yang tak dapat...logik?

contoh:

"tak suka arh...not my type.."
"tak suka...tak suka tu la hang dapat nanti"

terus diam! malas sambung kutuk. kang dapat betul.tak maw la aku.

tapi betul ka macam tu? haha

Forget it!

but actually. its happened to me. aku tak suka dia. aku tak suka style dia. aku tak suka cara dia. personaliti dia.

but lastly, aku suka dia.

and once aku dah confirm aku suka dia yg actually not my type. dia tinggal aku.

dugaan?

yeah!

aku tak taw lelaki idaman aku macam mana. tapi bila sekali pandang. aku bole taw, lelaki macam mana aku tak suka. HAHA.

tak taw nak cakap. its should be wordless wednesday.

i'm moving on again.
new song. i love it. :)


its not about how nice the song. its all about those lyrics.

spread the love. less than three. assalamualaikum :)

Friday, 4 April 2014

Apa aku buat?

damn!

kadang2..bengang jugak aku dengan diri sendiri..kenapalah boleh buat tindakan sebegitu rupanya...

OMG!!!!!!!!!!!

ni sebab ayat ni la punya pasal...

"...kalau kita rasa tenang dengan dia...mungkin, itu lah jodoh kita.."...lebih kurang laaa...

and i had try..be nice to him...tapi?

errkk!..
sakit hati..

so dia bukan jodoh aku la kan?
tapi sakit hati dia dengan pompuan lain...?

apa masalah aku ni..
hurmm..mungkin betul la kot aku ni psiko..
senget!..

deleteee!deleteee!deleteee!
block!block!block!!!

selepas sebulan...unblock!

urrmmm :(
i had try..my best!...seriusly...on the other side...i think positively...but this time, rasa nak memberontak..

tiba-tiba rajin pulak aku search...sebab-sebab hati tak tenang...

-pemarah
-pendendam
-hasad dengki/cemburu
-bakhil
-tamak
-tidak sabar
-ego
-riak/sombong
-cinta dunia...

yeahhh...and sekarang aku rasakan sebab aku tak tenang sekarang adalah sebab 4 benda yg di'highlight'kan di atas...

sad!

dont judge...aku pon manusia biasa..hishhhh!

if u make mistakes, its mean that you are trying...
takpalah Ika, Allah knows the best for you...
Dia sebaik-baik perancang...
Dia taw apa yang aku layak dapat...

kaan?
ok Ika...be strong!

rasa nak naik tingkat 12 sekarang...nak jerit kuat2...

ARGHHHH!!

okeh.need a rest.mind rest.
tak pa ika...behave!sekejap ja nih...tak lama...
kalo dulu bole, kenapa sekarang tak..
tak payah dengki sgt la dia dengan sapa pon sekarang...
doa dia bahagia...and me myself...move on!!

*damn!!...lebih 100x kali ckp nak move on... T____T

tak pa ika..perasaan aku ja ni....
make it happen!
prove that you can do it..


yeahhhh!...MOVE ON.


kat luar yg hujan.tapi baju aku basah.
damn!aku nangis lagi....

:'(

p/s:: MR HISTORY.LIVE WELL.BE HAPPY.IF YOU STILL LOVE ME.ITS YOUR TURN, TO FIGHT FOR US.I'M GIVE UP.SERIOUSLY, I'M DONE MY PART...

actually i realised..u make me smile..but, at the same time, i always feel that i'm losing you..its hurt..

kali ni...aku betull betullllll MOVE ON!

ok dah!!!xpayah meroyan.need sleep.

spread the love.less than three.Assalamualaikum..