Wednesday, 7 May 2014

kembara ilmu

Assalamualaikum...

Ok now!

Listen!Listen!Listen!

jangan scroll bawah kalo tak dengaq..kalo loading lambat pon..dengaq gak smpai habeh!


noda di hati 
melemahkan minda
kembara sufi 
terasa sukar

sesatlah di dalam
pelayaran
hayut tiada pedoman
akhirnya karam dalam
kegagalan..

sentap?
kalau tak sentap, sila audit hati..
or maybe...aku patut cerita apa yg ustaz Imam Muda Ammar cakap pasal lagu nih..

Ustaz ckp, kalau hati tu penuh maksiat, macam mana ilmu nak masuk..

Or erti kata lain, sucikan hati dari benda2 yg Allah larang, semoga kembara sufi kita dlm menuntut ilmu dipermudahkan :)

mcm tu la lebih kurang~~

yang paling penting sekali....niat kita..
untuk apa kita belajar weyh?
untuk sekadar nak eksyen kat org kampung yg hg masuk U?

HAHA..ok..gurau.

niat yg penting skli...kerana Allah.
kalau kita menuntut ilmu, asasnya kerana kita nak berbakti di jalan Allah, nak tolong saudara seIslam kita, mama abah, or apa2 yg positif, Allah mudahkan perjalanan kita :)

Ustaz ckp...nk kuatkan daya ingatan..

     1.   Baca quran

even gagap pon tak pa...org tak pndai baca Quran, tp dia berusaha jugak nak baca, pahala 2 kali ganda taw...jgn main2..

     2.   Puasa

  • fizikal dan emosi kita In Sya Allah , akan sihat (paham kannn?)
  • awek muda
  • clean out body (buang penyakit)
  • to release tension
  • to sharp the sense
  • lower blood pressure
haaa...okeh. so, uolls....sila ambik mood anda...sekarang minggu2 submission...byk assignments..sama2 kita motivate diri jgn malaih2...

YEAH!

k.Assalamualaikum. spread the love. less than three :D


Monday, 5 May 2014

its bungy jump!!!!!!

Assalamualaikum...

well...aku excited nak share 1 benda yg memang aku idam2 nak buat satu hari nanti...

bungee jumping!

HAHA.

serius cool gila kalau aku dapat buat benda ni. Ya Allah, super duper extreme excited tersangatnya alahaiiiiii..

meh nak tunjuk
ini ialah menara macau
tinggi kann?
woaaaa!


noww...lets fly!!!!!!
haha.. 


view dari atas...
cantik kott..
apa la perasaan mamat ni kann??


"its amazing!!!!",kata bro nih.

actually macau tower punya bungy jump ni yg highest in the world!!
  • speed dalam 200km per hour
  • 233m high
  • n stop dlm 30 m before cecah tempat landing (ada airbag kat bawah...dont worry)
nah....tgk akak omputih ni buat...cool!



arghhh!..sukanyaaa..macam nak p sekarang jugak...

sebelum ni aku tgk kat tv....tp xpenah detect apa nama benda extreme ni..haha..kat Malaysia pon ada, tp tak tertinggi di dunia laa..kalau tak dpt try kat Macau, apa salah kat negara sendiri betoi dak..

but seriously, i wanna try this...!

dear future husband, saya tak request byk utk honeymoon...belanja saya ke sini pon ok jugak.

*just kidding..

but seriously, even i have to travel alone pon...ni slh stu tmpat aku nak p...

amiin.. :)

last pic...--------->>>

nice kan :)

k.Assalamualaikum. spread the love. less than three ^_^





Sunday, 4 May 2014

sebenarnya, aku pun ......

"hang taw apa tu cinta?,"

"hang pon xtaw apa tu cinta...hg nak bercinta?,".



sentap.sikit.

















aku tak nak taw apa benda alah tu.

















but now, i'm showing you..
























what love is all about.























pikir sendiri.