Tuesday, 24 June 2014

one day

satu hari nanti..

rasanya, kita akan jumpa lagi ka?

apa perasaan masa tu?

mungkin akan ada perasaan nak lari.

tak nak pandang langsung.

atau mungkin...awkward gila..

urm.
tak nak fikir masa depan.
tapi kadang2 terfikir..

takut sebenarnya.
selalu terpikir, mcm mana laa msa akn dtg..

but seriously, i'm trying my best.
to be the old me.
me before i know you.

i'm fine.
seriously, im not.

but one day,
as i promised.
i'll be someone that you dont ever know.

maybe not today.
but one day.

:)

Sunday, 22 June 2014

JOM BERSENAM

Assalamualaikum..

Kemarin an...aku p bengkel women fitness and wellness..

pagi2...dah kena bertapak tggu kat tgga PKP..mak ai..buang tebiat jugak laa...mana taknya, xpenah2 aku nak bangun awal mcm tu sebab nak p aktiviti kolej, sebelom ni, sebab koko, tu pon kena paksa..-_-

so, nak di jadikan cerita, program tu best la jugak..sebab ada aerodance..haha..aerobik+dancing2 skit..haaa..best!memandangkan ni program for gegurls, aku tak kisah sgt nak join, kalo ada boboys, memang awal2 aku reject..

OK.OK.

Sebenaqnya bukan nak cerita sgt apa aku buat kat bengkel tu.
Akar tunjangnya entry aku pada pepagi buta ni adalah sebab, aku nak cerita suasana pagi kat padang kompleks belia & sukan Seremban.

Taw tak..pagi2, sebelom start program, aku and kkwan p la menapak kat padang tu. Ramai gila org yg berjogging, bersenam. Yang sweetnya, ada ayah, mak, nenek, atuk, anak, kakak, abang...semuanya bersenam.

Well. Aku suka sebenaqnya life mcm tu. tapi mama abah aku lain sikit. xpenah nak kluaq p bersenam, dulu masa kecik2 penah la p hitech park , tak pon mengkuang dam, sekrang...pagi lps subuh, mama aku kemas rumah, abah aku kalo rajin tanam pokok (thats why umah aku ada pokok pisang, pokok betik, pokok buluh pon adaaa..)..aku? aku alhamdulillah, sambung tidoq.

So, tiba2 kann, aku terberangan pulakk..bila dah kawin an, lepas subuh jemaah sama2, bole la p bersenam dengan encik suami and anak2...nak ada family yang sihat2 semuanya...eh?

HAHA.

ok..study week dah mula. kbai.kbai.


Sunday, 15 June 2014

#throwback

antara aku dgn dia..

kalau dua2 lemas..

sapa hg nak selamatkan dulu?


dia. sebab dia girlfriend aku.

--------------------------------------------------

sebenarnya, hang dah buat jawapan yg bijak sahabat..
sebab, aku tak lemas..
aku pandai berenang..
walaupun mula2 nak belajar berenang tu susah..

tapi aku pandai berenang.akhirnya.

so, selamatkanlah dia :)


Friday, 6 June 2014

Puisi


To: sapa2  jaaa..

Suka aku?
Ka aku ja syok sendiri..perasan sorang2? ( tengok langit kira bintang)

Kalau betul suka..
Ok.terima kasih.

But stopppp!
Jangan cakap sekarang.
Kita ada mission!
Jom baiki diri.
Jadi baik dulu.
Kau kena belajar pandai2.
Kalau kau tak pandai.
Aku tak nak!

Next, yang penting..kau rasa iman kau dah kuat sangat ka nak couple2 bagai..
Aku tak..aku jahil lagi..
Aku sedar aku ni tak baik.
Aku teringin gak nak try.
Perasaan jd gegirl org.. (erkk..! tercekik)..
Tapi aku ready nak happy ja…tak ready nak sakit..
Sebab aku sedar…aku tak matang nak tangani masalah akan datang..
Plus..aku tau couple tu menghampiri zina…dosa weyh!
So, aku nak avoid benda2 yg melalaikan aku..
Respect that.

Hahaaa!.. (ehem….tukar tone)
Awak.. saya taklah demand..
Just nak motivate awak and saya..
Tak rugi kan..even lepas ni awak dah tak suka saya pun..
Saya bukan anak raja nak memilih bagai..
Budak biasa..
OK?
Saya tak suka awak.
Tapi awak boleh ubah perasaan tu.
Bukan sekarang.
Nanti k. Nanti.

So! Kau! Kau jaga iman baik2..
Jadi kesayangan Allah.. J
Semoga dapat jadi suami aku yg baik..ayah utk anak2 aku (I mean anak2 kita)..menantu kesayangan mama abah…abang ipar paling cool adik2 aku..
Masa tu kau jangan risau. Aku sendiri masuk meminang kau! (EHHHH!!)

tapi bila aku nak ready?
bila Allah sent kita isyarat..
bila hati kita dah connected via wireless tanpa internet connection..
Benda ni akan jadi sendiri.. 

In Sha Allah.. maybe not tomorrow

but one day :)

ps: Aku kasar?
     Sekarang mungkin..
     Hakikatnya takk..

k.bye…

ikhlas,
aku ika :P


Thursday, 5 June 2014

aku

aku okey..

aku tak kisah..

aku tak buat benda sia-sia..

sebab aku taw benda tu merugikan aku..

K.bye