Wednesday, 24 September 2014

crush

assalamualaikum.

finally, aku ada crush.

yes!


please be mine.

first time i saw u kat ig shop..promotion RM260 katanya.
second time i saw u kat kedai KODAK, RM259.
third time i saw u just now, kat blog gadjet&lifestyle, RM249..

plisss..turun lagi harga...pliss..pliss

haha.
its okay..encik olympus masih sihat.
tp i still want u.
nak dslr canon xmampu lg.
so, u plis be mine :)

arghhhh!
perasaan bila nak sgt2...tp terpaksa kawal diri dari beli sebab nak beli byk lg keperluan buat aku mental breakdown seketika.

org ckp, tak dapat. tgk gambaq pon jadi laaa.


*sebelum armel aisya, aku memang dah lama minat hang la*

jodoh kita bukan sekarang..
mungkin nanti.
tunggu aku, kumpul duit dulu.



i'm sorry but i love you

Encik Instax :)

Thursday, 18 September 2014

From me to u, from u to her

More than you think..
I know about you love all too well.

You think that you're leaving her like this..
because of your noble love, right?

"I'd disappear from her life before my precious woman suffers anymore"

NO.

You're just afraid you'll get hurt if you see her suffer.

When you realize that, you'll regret it and suffer even more.

.
.
.
.
.
.

Dear you,

Just think about one thing.

Once she leaves you, because of your cowardice..for not being able to let go of her or hold into her firmly...

will you be able to live without her?

NO.
YOU WON'T.

That's really a stupid thing to do.

.
.
.
.
.

Tell her now.
Tell her thatt you want to go back to her and that you're are sorry.

Ask her to forgive you...for the last time,
even though you're not sure......




whether she'll accept you or not..













 but i think , she'll accept you.....maybe :)



Allah with us.
The story is not yet end.
Because there are still chapters of us.
Created by Him.
Our best Planner.


*only the heartless one cant understand this*

_HK_

Tuesday, 9 September 2014

Monday, 8 September 2014

don't be afraid to dream

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..hari ni secara officialnya, aku dah bergelar pelajar semester 5 merangkap pelajar tahun akhir Ijazah Sarjana Muda Sains Pentadbiran (Kepujian). Yehuuuuu!..

Tapi perjalanan setahun ni masih panjang sebenarnya. Masih banyak benda aku kena belajar, and tak ada apa yg perlu dibanggakan sangat jadi senior final year nih. Next year xpa, sebab dah super senior..ahahah.*upsst.

Ahaaa..main idea entry kali is about dream..masuk kelas harini, lecturer aku ada ckp, dont be afraid to dream, bukan rugi pon, bukan kena bayar pon...Yeah!! Thats true la madam!

Aku mengaku. Aku suka berangan. Aku suka nak plan macam2 dalam hidup aku. Cita-cita aku tinggi, impian aku tinggi melangit bak hangg!! hehe..its okay la nak berimiginasi lebih2 pasal impian sebab kalo tak menjadi tak pa, kalo dapat apa yg diimpikan...Alhamdulillah.. :)

impian aku?

Banyakkk!!!!!!

untuk awak-awak yg saya sayang lebih ja saya cerita semua eh.. hehe

taaapiiiii..

one of my dream is travel all over the world with people i love so much <3

so, aku janji..nak belajaq and kerja rajin2..nak kumpul duit manyak2..nak melawat saudara-saudara aku yg ada kat atas bumi Allah ni.. Nak tgk tempat2 org lain..Keindahan yang Allah cipta, luas sangat. As human, i appriciated it so much.

dari kecikkkk...tempat ni aku berangan nak pi..mungkin sebab aku pengaruh cerita anime kot..makin besar, makin naaaakkk sgt aku p even kat malaysia pon org ckp ada..*eh, ada ka?


 aku nak dok bawah pokok ni.serius!!!!i realy really want to do it!
 nak ada gambaq selfie sekeping kat sini....NAKK!

So, sakura..of course..aku nak ke Jepun..Heee..Cita-cita aku dari kecik, yess, aku nak sambung study kat Jepun..tapiiiii..urm, xdak rezeki...and course aku pun maybe xdak kat Jepun kalo aku nak sambung master nanti rasanya. So, takpalah..P honeymoon dengan encik suami kat sana pon okke..*_*


nak naik sampan kat tasik ni 
yeah!blossom lake sakura Japan ^^,


nak jalan atas titi ni..bwh pokok sakura


and nak cycling time bunga2 sakura ni jatuh berguguran bak salji gituuu..

nice kan impian aku. mimpi aku dari kecik yang aku simpan sorang2..dulu pernah cerita kat bestfriend aku tapi xsedetails ni, aku just cakap nk p Jepun jaa..ahahah..Even mama abah aku pon aku tak pernah cakap..Urmm..and sorang lagi tu pun aku pernah cerita aku nak ke sini, tapi ntah dia ingat ka tak..maybe not..

Sebab, aku rasa, impian untuk main2 bawah pokok sakura ni simple kot bagi orang lain..Yalah, dok bwh pokok kaler pink ja pon...kat Malaysia pon penah jadi..hekeleh!!..

tapi...perasaan teruja aku nak ke sana...Hanya Allah ja la yg taw...hehe.. :)

okelah..just share2 sebab bosan minggu first ni xda lah busy sangat..plus, aku rasa terbeban plak simpan angan-angan aku ni sensorang..hihi..

Jepun, tunggu aku datang!

ps; awak, lepas naik bungee jump kat macau, kita datang sini eh..eh.?

HAHA..and satu benda lagi benda berkaitan JEPUN is..this song..lagu yang aku nak tujukan khas utk bestfriend aku sebenaqnya..tapi aku tak pernah pun nak dedicate lagu ni kat dia sebab aku selalu cakap  "nanti lah aku bagi dia dengaq...". Yes, aku tangguh, sebab aku selalu anggap esok masih ada...esok la aku cakap..tapi, Allah dah aturkan jalan cerita yang dia and aku bukan lagi bestfriend kot..


*female version lagi best sebenaqnya*

Its okay..But it is for him..* the lyrics is sweet ooooo..^^.
Thanks weh, sebab pernah jadi bestfriend aku.
Even we're apart, but im proud that u once called me your bestfriend.
Argghh!!weh.,aku syg hg taw ark!!(acah2 jerit ataih puncak gunung)

ok.dah tersweet dah.kbai.kbai..

Assalamualaikum.spread the love.less than three <3