Thursday, 30 October 2014

They are mine.

Family is my everything.
Yes. They are my priority.
Apa keputusan aku semua aku akan relate dgn family aku.
Sebab.
Sebab mereka keluarga saya.
Hee..

Abah,

dah besar2 mcm ni, dah 21 dah pun anak sulung abah ni, tapi abah buat2 mcm ika ni budak kecik la eh..hihi..

balik dari keja, kalo abah beli apa2 snek, coklat ka, eskrem ka, mesti ada 4..kenapa?..sebab anak abah ada 4 an..terima kasih abah sebab tak lupa beli kat ika cekelat jugak walaupun ika dah besaq, dah bole kawin dah pon kan abah kan.. :P

Mama,

"maa..mcm mana kalau ika tak kawin nanti?,"..sambil sikat rambut depan cermin kat dapuq.
"tak pa la..nanti jaga la mama..,"..sambil dok tumis bawang.
"...........pastu nanti keja..duit byk2 bgi kat mama...bole shopping......,"....*sigh.

HAHA.

Maa..nanti ika bagi duit byk2 nah...tolong doakan ika dunia akhirat :)

too many moments of me with them..depa lah parents terbaik di dunia...dan aku taw orang lain pon akan ckp mama abah depa yg the best..tapi aku ttp yakin, mama abah aku yg the best..heh!

saja rindu depa sebenaqnya ni..

oh yaaa...buat adik2 aku kat rumah tu...along rindu jugak..tapi sikit ja..haha..hampa bukan rindu along pon, rindu toblerone jaa..pastu nak pau along blnja mcm2 balik rumah..huh..tp along sayang aih adik2 along ;)

bakal suami?

krik..krik..krik...(kutunggumu di pintu syurga laah...haha)

kbye..salam rindu :D


Friday, 24 October 2014

...

banyak benda nak cakap..
nak share..
tapi bila type panjang2..padam pulak..

ntah..apa jenis feeling ntah..
perasaan nak cakap tp xnak ckp..

paham tak?

hmmm..awak, nanti kalau kita kawin, ingtkan saya cerita semua2 ni kat awak eh..awak sorang ja..

ok.bye.

Salam Maal Hijrah :)

Wednesday, 22 October 2014

sampai satu masa...

sampai satu masa nanti..
hang akan rasa bodoh..
sebab sukakan lelaki mcm dia..

sampai satu masa nanti..
hang akan marah dgn diri hang..
sebab bagi hati kat org yg tak sepatotnya..

sampai satu masa nanti..
hang akan gelak sorang2..
terkenangkan kenangan hg dgn dia yg tak sepatotnya tercipta..

sampai satu masa nanti..
hang akan rsa rilek n cool ja..
bila hang dgaq nama dia..

sampai satu masa nanti..
kalau hg nmpk dia kiss ppuan lain depan mata hang pon..
hang akan rasa mcm tgk pokok ja tepi jln..

sampai satu masa nanti..
hang akan senyum sendiri dan bahagia..
sebab hang bukan lagi hang yg dulu..

serius talk..

dan motifnya entry kali ini, aku nak cakap yang.. perasaan suka, kasih dan sayang hang, akan hilang jugak suatu hari nanti..mungkin semua tu akan bertukar jd benci ataupun entahlah...

haha.well sayang..ada hadiskan...

Sesungguhnya hati semua manusia itu berada di antara dua jari dari sekian jari Allah Yang Maha Pemurah. Allah Subhanahhu wa Ta'ala akan memalingkan hati manusia menurut kehendak-Nya. Setelah itu, Rasulullah berdoa; 'Ya Allah, Dzat yg memalingkan hati, palingkanlah hati kami kepada ketaatan beribadah kepada-Mu! ' [HR. Muslim ]

Tukar pemikiran hg. pujuk hati hg. kuat and tabahkan hati. aku ckp berdasarkan pengalaman jugak..nak sihat, kena sakit dulu..yes!memang sakit..tp lama2 akan hilang..sebab tu aku ckp..sampai satu masa nanti..bila hang dah tak sakit..hang akan rasa seperti mana aku ckp kat atas.

kwn, move on jom. :)