Wednesday, 26 November 2014

memilih ker?

Assalamualaikum..

back to the title.
memilih keeerr?

of course!

semalam masa lepak makan dengan katy..dia tanya aku

katy: hang ni single lagi takkan tak dak yang berkenan kot..senior2 ka, takkan tak dak yang mengorat hang...??
aku: tak..hahaha
katy: ka hang ni memilih sangat??
aku: nak memilih cemana weh, takdak pilihan pon beratoq depan aku pun untuk aku buat pilihan..
katy: HAHAHA.. (*&^&%^#

conversation with fai few weeks ago...

Fai: hang dengan sapa la ni?
Aku: SAPA?
Fai: Alaa...dengan aku pon nak rahsia
Aku: HAHA...xdak.mana ada sapa2
Fai: weh..aku ada kawan..dia ni kan...( bla2....blaaa). Hang nak dak aku rekemen bagi kat hang.
Aku: Tak maw. tak payah..Tak desprate lagi....
Fai: Hang ni memilih!! (*%#@^%@^


Aku sebenaqnya tak memilih pon weh.I just dont need anyone right now. Tapi hakikatnya, kita wajar memilih jugak aku rasa. Kalau tak memilih, takkan nak main ambik ja sapa2 tepi jalan buat pasangan hidup. Iye dop?

Bukan masa aku lagi. Buat anda2 sahabat yang sudah punya jantung hati, Semoga hubungan anda semua akan diredhai till jannah. :)

Aku?
hmmm..si dia aku mungkin masih sesat2 lagi cari aku. Pray for him.

hahahahahah! ok hambar..

aku percaya. bunyi macam dongeng. tapi aku percaya. ada seseorang tu wujud untuk aku. cuma tak sampai lagi masa. yang aku sekali pandang, aku taw ' he is the one'. argggh! tersenyum pulak sambil type nih. HAHA

aku tak harap pon macam zill faezrul, sebab aku bukanya armel aisya mcm rindu awak 200%
tak pula nak mengharap dia macam tengku adam kamil, sebab aku bukan ariana rose mcm novel the wedding breaker tu..
apatah lagi aku nak mengharap dia mcm adam, sebab aku bukan nur amina dalam cerita nur kasih tu..


cuma, yeah...dia adalah dia. and aku adalah aku. and we both can accept each other. and we can create our own love story..

haaahaaaa.

tapi sebenaqnya dia betul2 wujud ka hah. jodoh aku tu? wujud ka someone yang boleh terima perangai aku baik buruk ni.

yang boleh steady tenangkan aku bila aku marah
yang boleh dengaq aku membebel bila ada benda tak kena
yang bole buat aku senyum semula bila aku sedih gilaaa
yang bole tegur aku, nasihat aku bila aku buat salah
yang bole buat lawak sampai gelak pecah perut bila aku xdak mood

yang paling penting bole accept perangai aku setiap kali penyakit org ppuan datang setiap bulan. aku sedar, aku suka cari pasal dengan org time cenggini. sebab previously, masa aku dengan pemilik hati yang lama, setiap kali gadoh terok, perang dunia ke 3,4,5,6..mesti masa tu aku.....ok dah! hbis di sini.

teringat mdm aloyah penah cakap.. "siang ada malam, malam ada siang...semua benda berpasangan...kita pon adaa...".

so, awak kat mana...awak awak kat mnaaaaa?

*aku rasa meroyan jauh sangat...

kbye!


Monday, 17 November 2014

teringat..

“Jika sesuatu itu milik kita. Sesulit apapun jalannya. Apapun rintangannya. Pasti akan jadi milik kita kerana memang untuk kita.
Tapi, jika sesuatu itu bukan milik kita. Walaupun mudah jalannya. Walaupun bersusah payah kita ingin mendapatkannya. Tidak akan pernah jadi milik kita.
Kerana memang bukan untuk kita.”
Kita banyak gaduh kan..banyak sangat.
Banyak dari kita nak sweet2..

HAHA. sempat ka sweet2..
Kita sempoi ja kot..

Its what we called silent relationship..
Aku tak payah nak cakap apa aku rasa, sebab aku yakin, you feel what i feel too.
dan memang baru sekarang aku tau..

hubungan kita memang silent relationship. :)

Benci?
Yes....aku benci. Tapi bukan benci hang..benci diri aku bila dengan hang.

im blushing.
smile alone.
keep dreaming.
clumsy.
mati akal.

Sayang, u changed me a lot.

aku belajar masak.
belajar jd feminin.
belajar jaga diri, coz i know i'm yours..
belajar sabar.
belajar tanggungjawab.
belajar jd sweettt,,,,( ok ni tipu...)

tapi semua tu tak nampak kan?
u cant see my effort becoz i failed.
but at least i try..

umpama mcm masa kecik2 kita belajaq kayuh basikal..tak terus pandai kan?

u said, u want me to be your wife.
aku lain dari mereka2 yg lain.
aku percaya, even mulut akuckp.."eleeeh..yala tuuu".

u know what, aku happy sangat.

mereka2 kata hg terok.
mereka2 kata org mcm hg tak bole pecaya.
mereka2 kata itu ini..blaaa....blaaa..

but for me, i believe in u.
biasalah..lelaki muda remaja, nakal2 sikit..
tapi aku yakin, hati hang untuk aku.. Yakin sangat.

hang selalu cakap.
hang terok.
tak sesuai untuk aku.sebab aku baik.
hang tak nak teruskan dgn aku sbb tak nak aku nangis bagai.

i'm hurt with those words.
bole tak jgn ckp mcm tu sedgkan kita mmg tgh going well.
i said i believe in u.
people can change la sayang.

yes...people change..same like you :)

the day hg ckp..hg lepaskan aku..
aku yakin..hg tipu..
hg tak maksudkan semua tu kan?

perasan atau tak.
we keep contact each other.
selepas sebulan dua..
either u or me akan cari masing2..
our silent relationship keep continue...

continue..

continue..




until u said.

"aku suka someone"

:)

kwn matrik hg masa tu.
masa tu aku rasa, bukan jenis aku nak marah hg suka org.
aku baca conversation hg dgn dia..
sweet nauu..

u love her..so i give up.

sampai laaa satu hari, hg ckp hg dah tak ada apa2..
sbb dia xsama mcm aku..
i cried...tp mmg aku marah hg masa tu.
konon2..nak protes.

tapi...hg give up cpt sgt,
dan aku..menyesal jugak.

and we keep continue...on..off..on..off..benda yg aku masih percaya, our silent relationship :)

sampai la last birthday hg lepas..

hg ckp.."aku suka someone"

hati aku crack balik weh.tapi tak sakit sgt mcm yg pertama.
mcm biasa...bukan cara aku nak menghalang hg untuk stop suka..syg..love sapa2..
hak hang kan.

from that moment. i hate you.
kalo dengan cara membenci hg bole buat aku lupakan kita, just let me to hate u.

be happy sayang. aku ok. u are a good guy. seriously, hg lelaki yg baik.. :)

current mode: teringat kisah dulu2..tak ada niat lain.