Sunday, 5 April 2015

Touched!

one day........


" dah taw akan sakit, kenapa cari pasal lagi?,".

".........".

"wei..jgn nak teriak2 jumpa aku nanti!,".

"tapi aku ada sebab..,".

"apa sebab hang?,".

"sebab bila dengan dia, aku akan sakit...,".

"taw pon...,".

"tapi kalau aku sakit....aku ingat tuhan..aku ingat Allah..,".

diam.

...................................


and yes..bila kita sakit, sedih....kita memang akan lagi dekat dengan Allah..thats the true..
kadang, dari nak mengelakkan sakit, kita pilih jalan untuk melupakan, macam mana nak melupakan, cari something yang menghappykan..bila happy, tak ramai ingat tuhan..bila sedih, bila rasa tak mampu, bila nak meroyan....baru rasa nak dekat dengan tuhan...baru nak sentuh Quran, baru nak dating dengan Allah malam2..nak mintak ketenangan..tak semua sedih cari tuhan, but majoriti memang time sedih cari tuhan..time happy, yeah! dunia ni aku punya!


biar sakit, asalkan tak lupa Allah.
tapi sampai bila, tak pasti.
dan sakit, mohon tanggung sendiri.
but dont worry, He always be with you :)

Nah, belanja satu lagu. yang baru putuih cinta, sedia tisu...bye!


No comments:

Post a Comment