Saturday, 23 May 2015

cerpen ke? 2

melati tanya kawan melati

kenapa orang lelaki macam jebat banyak sangat kawan perempuan..
kalau boleh..macam semua dia nak mengorat..
kat fb,,twt..insta..
semua girls yang comment..
lepas tu gegirls tu semua yang cun hot stuffs...yang skli post gambar 1k 2k yg like..

post 'eh uh owh' je pon...berjuta retweet,,.

happynya jebat.
dikelilingi bidadari dunia

dan kawan melati, si tuah jawab

sebab dia lonely...sebab dia tu loser la dia banyak  berhibur dengan perempuan sana sini..
chit chat bagai...lepak makan dating...dia lonely tuh!

melati bingung.

memang kalau tengok hang..hang lagi kesian..lonely gila..ngadap esaimen ja..tapi u able to handle ur loneliness urself..dia? dia tak boleh hidup xdak orang or more specific , xdak perempuan di keliling dia..sebab nanti dia lagi teruk nak move on..

alah..perempuan2 tu sekadar suka suki saja..kalao tersangkut betul tu.. Alhamdulillah..tapi tersangkut pun atas dasar niat suka suki ja mula2...niat tu tak betul...xberkat...putuih la nanti..

kalau dia alone..tak ada perempuan lain dalam hidup dia...dia lagi teruk sis..dia lagi teruk nak move on..dengan cara itu ja..dia mampu kurangkan perasaan dia..tekanan dia..hmm..believe me sis...aku pon laki!

melati diam. laki mesti back up lelaki..maka melati tetap dengan tanggapan dia.

tapi tuah sambung...

sudahlah ti...couple tu haram ti...dah, kalau hati tak suci ...cemana nak belajar...bersihkan hati hang..senang ilmu nak masuk..buang tanggapan buruk semua..umor remaja macam kita ni memang la semua nak..tapi ti, time macam ni la kita kena berjihad lawan perasaan kita nih...dah la weh, pi mampuih la jebat derhaka hang tu..kawan biasa pon tak payah...ambik bungkus ingatan hang kat dia campak masuk laut jauh2...aku lelaki ti..aku mengaku lelaki lambat sikit nak sedar apa depa salah..kalau depa rasa depa betul ...depa akan continue dengan cara tu..walaupun keputusan depa tu macam bodoh sikit..

melati angguk2..menghadam ayat2 tuah.

takplah ti....aku ada...takkan hilang tuah dalam bumi melayu ni...

hahahah. puih!

tamat cerpen ke-2




cerpen ke?

Melati tak boleh tidor..

dia belek henfon, buka twitter tutup twitter..
bukak instagram tutup instagram..
bukak fb,,tutup balik jugak..
last bukak wassup....baca status orang

fuh,
dah pukul 2 pagi wei.

last dia saja bukak last seen Jebat.
ok..no last seen. sebab diri dia sendiri private,KAH!

hmm..tup.tup Jebat online.
ohmaigad...ohmaigad!!

lepas tu. talian online tu terpadam.

maka melati pun tutup wassup.
dan kembali mengelamun memikirkan masa lampau dan masa depan.

dah berzaman tak wassup dengan jebat.
lama sangat.
kadang teringin nak berborak macam dulu.
tapi...dia tahu kalau dia mulakan macam tak proper..
dia perempuan.
tapi once dia mulakan jugak..awkward ja conversation..

melati hanya mampu mengeluh. fuhh..

dia kadang terfikir.
Si jebat ni penah tak terfikir macam yang dia rasa.
pernah tak rasa nak start a conversation..
sembang topik bodoh-bodoh macam dulu..
pernah tak rasa nak text melati
pernah takk?

maka melati pun pujuk hati.
tak apalah. kalau orang dah tak nak kawan.
siapa kita nak paksa.
Allah akan dekatkan melati dengan orang baik2 ja kot..orang jahat2 dia suroh main jauh2 sana..

sebelom tidor..melati bukak lagi wassup..dia nak tgk si Jebat online lagi ka tak
Eh..jebat online laa..

Hmmm..rasa nak text..bila nak taip..

plup!skrin henfon terpadam.
Alamak henfon melati habis bateri laaa..

Tengok.Allah dah marah dah.

Jadi, melati pun charge henfon.
dan tidor.

tamat sebuah cerpen.