Saturday, 23 May 2015

cerpen ke?

Melati tak boleh tidor..

dia belek henfon, buka twitter tutup twitter..
bukak instagram tutup instagram..
bukak fb,,tutup balik jugak..
last bukak wassup....baca status orang

fuh,
dah pukul 2 pagi wei.

last dia saja bukak last seen Jebat.
ok..no last seen. sebab diri dia sendiri private,KAH!

hmm..tup.tup Jebat online.
ohmaigad...ohmaigad!!

lepas tu. talian online tu terpadam.

maka melati pun tutup wassup.
dan kembali mengelamun memikirkan masa lampau dan masa depan.

dah berzaman tak wassup dengan jebat.
lama sangat.
kadang teringin nak berborak macam dulu.
tapi...dia tahu kalau dia mulakan macam tak proper..
dia perempuan.
tapi once dia mulakan jugak..awkward ja conversation..

melati hanya mampu mengeluh. fuhh..

dia kadang terfikir.
Si jebat ni penah tak terfikir macam yang dia rasa.
pernah tak rasa nak start a conversation..
sembang topik bodoh-bodoh macam dulu..
pernah tak rasa nak text melati
pernah takk?

maka melati pun pujuk hati.
tak apalah. kalau orang dah tak nak kawan.
siapa kita nak paksa.
Allah akan dekatkan melati dengan orang baik2 ja kot..orang jahat2 dia suroh main jauh2 sana..

sebelom tidor..melati bukak lagi wassup..dia nak tgk si Jebat online lagi ka tak
Eh..jebat online laa..

Hmmm..rasa nak text..bila nak taip..

plup!skrin henfon terpadam.
Alamak henfon melati habis bateri laaa..

Tengok.Allah dah marah dah.

Jadi, melati pun charge henfon.
dan tidor.

tamat sebuah cerpen.



No comments:

Post a Comment